Suomen sähköinen tulevaisuus näyttää upealta! Suomen teollisuus, lämmitys ja liikenne ovat menossa kovaa vauhtia sähköistymisen tielle. Uusiutuvan energian ansiosta Suomi on erittäin houkutteleva maa teollisille investoijille. Teolliset investoinnit tuovat Suomeen työpaikkoja ja hyvinvointia. Maailmalla syntyy yhä enemmän kysyntää tuotteille, joiden valmistuksesta ei synny hiilidioksidipäästöjä: päästötön teräs, polttoaineet, lannoitteet ja monet muut tuotteet. Markkinoilla alkaa olla imua puhtaille tuotteille ja siihen kysyntään Suomi voi vastata.

Suomi voi samalla näyttää maailmalle mallia maasta, joka kykenee tasapainoisesti rakentamaan teollisuutta ja pitämään samalla huolta suuresta yhteisestä kodistamme – maapallosta. Jätämme tämän kotimme lapsillemme aiempaa paremmassa kunnossa torjumalla vastuullisesti ilmastonmuutosta ja pitämällä huolta luonnon monimuotoisuudesta.

Uudenlainen teollistuminen tarvitsee hurjan määrän sähköä. Fingridin arvion mukaan teollisuuden investointien tuloksena Suomen sähkönkulutus voi kasvaa tällä vuosikymmenellä jopa 50
prosenttia! Mikä tahansa sähkö ei kuitenkaan näissä kisoissa pärjää. Sähkön pitää olla päästötöntä, edullista ja varmaa. Ja sitä sähköä meiltä Suomesta löytyy.

Sähköistämisessä Suomen kilpailuetu perustuu vuosien varrella rakennettuun monipuoliseen,
puhtaaseen ja tehokkaaseen sähköntuotantoon. Tämän vuosikymmenen aikana sähkön tuotannon merkittävä kasvu voidaan toteuttaa kilpailukyvyltään erinomaisella maatuulivoimalla – yhdellä edullisimmista uusiutuvista energialähteistä. Sitä on tulossa ja paljon, jos sähkön kysyntää vain riittää. Suomen kannalta oli onnenpotku, että tuulivoimasta kehittyi juuri nyt se sähköntuotantomuoto, jossa meillä on selvä kilpailuetu. Edes tuulivoiman epäilijät eivät rohkene kuvaamaan sitä vaihtoehtoista skenaariota, jossa tuulivoima olisi pois tuotantopaletistamme.

Sähköistymiskehitys on erinomainen asia myös meidän tavallisten sähkönkuluttajien näkökulmasta. Suomi tulee Euroopan kartalla olemaan maa, joka tarjoaa kansalaisille edullista, puhdasta ja varmaa sähköä. Ja tarjoaa kuluttajille mahdollisuuden valita aktiivisemman tai passiivisemman roolin sähkön käyttäjinä. Kiinteä sähkön hinta. Vaihteleva sähkön hinta. Sinä päätät! Käyttämäsi sähkö on puhdasta: suomalaisten pistorasiat voisivat jo tänään olla väriltään vihreitä – niin pieni on sähkömme hiilidioksidisisältö.

Päästötön, edullinen ja varma sähkö tuo investointeja Suomeen. Kansainvälinen kilpailu on kuitenkin kovaa. Menestystarinan toteuttamiseksi on tehtävä viisaita valintoja ja kovaa työtä.