Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään

Yrityksen nimi: Luova toimisto Ensemble Oy / vvind.io

Toimiala: Viestintä, markkinointi ja ohjelmistot

Perustamisvuosi: 2014

1. Miten tuuli työllistää teitä?

Olemme tuottaneet jo vuosia viestintäratkaisuja ja markkinointikokonaisuuksia tuulivoimasektorille. Kokemustemme pohjalta ja vastaten kehittyvän alan kehittyviin tarpeisiin, suunnittelimme ja rakensimme yhteistyössä Suomen Hyötytuuli Oy:n kanssa tuulivoimayhtiöille räätälöidyn tuulipuiston visualisointipalvelun vvind.io (https://vvind.io). Palvelu on suunniteltu ja tuotettu yksinomaan tuulivoimayhtiöiden viestinnän haasteisiin ja tarpeisiin. Työkalu sisältää tuulipuistohankkeen interaktiivisen mallin kattavine tietoineen suoraan selaimessa – niin mobiili- kuin työpöytälaitteillekin.

vvind.io visualisoi 3D-mallinnetun tuulipuiston tärkeimpine tietoineen, ympäristöhavaintoineen, havainnekuvineen ja kaavapiirroksineen – helposti jaettavana linkkinä. Tuulivoimayhtiö voi itse päivittää tuulipuistojensa sivuja ja interaktiivista 3D-mallia hankkeen edetessä reaaliaikaisesti – näin kaikki tiedot ovat aina ajantasaisina suoraan selaimessa. Työkalun avulla tuulivoimayhtiö voi jakaa tuulipuistosta reaaliajassa kosketeltavaa, virtuaalista pienoismallia, jonka yhteydessä hankkeen yleisviestit ovat selkeästi esillä – ympäristövaikutuksista aikatauluihin ja tuotantoarvioista voimalatietoihin. Kaikki näyttävän modernisti ja eri laitteille valmiiksi optimoituna.

2. Millaisena näette tuulivoima-alan tulevaisuuden omassa yrityksessänne?

Pyrimme kehittymään ja vastaamaan ajantasaisesti alan viestinnällisiin haasteisiin. Olemme tuottamassa uutta, merituulipuistoille suunniteltua versiota kevään 2023 aikana ja jatkamme työkalun kehittelyä aktiivisesti. Olemme lisäämässä palvelun hallintatyökaluun toimintoja myös yhtiöiden sisäisen viestinnän ongelmanratkaisuun. Kaikki ideat ovat tervetulleita ja otammekin mielellämme asiakkaidemme kommentit vastaan innolla, jotta työkalumme palvelisi alaa mahdollisimman laaja-alaisesti ja kattavasti. Toteutamme myös pitkällä kokemuksella 3D-kuvitustuotantoja tuulipuistohankkeista, tukemaan hankeviestintää perinteisten havainnekuvien lisäksi.

3. Parhaat puolet tuulivoiman parissa työskentelyssä?

Olemme intohimoisia ohjelmistonörttejä, jotka rakastavat tekniikan aallonharjalla tasapainoilemista. Tuulivoiman moderni teknologia ja kasvavat digitalisaation tarpeet ovat ihanteellinen kasvualusta huikeiden projektien toteuttamisille. Puhdas energia on meille sydämenasia ja haluamme tarjota jotain kaunista sen esiintuomiseksi.