Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään

Nimi: Johanna Kalho

Työpaikka: Suomen Tuulivoimayhdistys

Koulutus: Yo-merkonomi

Miten tuuli työllistää teitä?

Liityin STYn tiimiin 25.3. järjestökoordinaattorina. Kuten nimike kertoo, työskentelen yhdistyksen kurssi- ja tapahtumatoiminnan parissa sekä vastaan tapahtumalaskutuksesta ja järjestötyön hallinnollisista tehtävistä. Tuntuu mukavalta jatkumolta toimia jälleen tuulivoima-alalla, sillä työskentelin pitkään Moventaksella, jossa koordinoin mm. kansainvälisiä messuprojekteja ja sain monipuoliset opit ja kannukset työelämään.

Mitä odotan tuulivoima-alalta työskentelyltä?

Koen työni tuulivoiman parissa merkitykselliseksi, koska se on puhdas energiantuotantotapa ja sillä on huima kasvupotentiaali Suomessa. On mielenkiintoista päästä seuraamaan alan kehitystä energiasektorin vihreässä siirtymässä ja odotan varsinkin tuulivoiman etenemistä vetytalouden mahdollistajana. 

Mieleenpainuva muisto työn parista?

Sanotaan, että reissussa rähjääntyy ja tämän sain kokea todeksi, kun ensimmäisellä ulkomaan messukeikalla matkalaukku jäi sinne jonnekin. Kokeneempi miespuolinen kollega onneksi tarjosi t-paitaa ja kalsareita ensi hätään ja harmitus vaihtui huumoriksi. Oma laukku saapui parahiksi ennen osaston avaamista, joten edustaa sai omissa vaatteissa. Asioilla on tapana järjestyä.