Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Yrityksen nimi: Airice Oy

Toimiala: Tuulivoima-alan asiantuntijatyöt, GWO koulutukset

Perustamisvuosi: 2009

Miten tuuli työllistää teitä?

Tuulivoima-alalla ei ole kahta samanlaista työpäivää. Tehtävien monimuotoisuus ja ”kaikki vaikuttaa kaikkeen” suunnittelu ovat kiehtoneet jo 15 vuoden ajan! Airice on osakkaana 3D Wind Service Oy:ssä ja kenttätyöt tehdään osana 3DWS:n miehistöä. Noihin mahtuu niin lapojen korjauksia köysistä, satoja drone-lentoja kuin voimaloiden sisällä ryömimisiä ja tekniikkapalavereita lukuisten ammattilaisten kanssa. Kouluttamisen määrä on lisääntynyt, koska ala tarvitsee uutta työvoimaa ja paljon. Parhaita päiviä ovat ne, kun kohtaa aiemmin kouluttamansa ammattilaisen ylpeänä työssään tai sitten itse ratkaisee ongelman kentällä ja laittaa päivän päätteeksi voimalan pyörimään.

Millaisena näette tuulivoima-alan tulevaisuuden omassa yrityksessänne?

Tuulivoimaloissa työskentelevien ihmisten määrä on lisääntymässä merkittävästi ja koulutuksen laatuun täytyy panostaa. Tämän talven projekti on ollut uuden koulutuskeskuksen perustaminen Toholammille (GWO koulutukset) sekä ammattikoulutusyhteistyö Pohjanmaalla ja Virossa. Toholampi valikoitui pienenä paikkakuntana, joka tiedostaa alan kasvutarpeet ja sijaitsee täydellisesti tuulivoiman keskiössä – liki 70 prosenttia Suomen tuulivoimasta näyttää mahtuvan 250 km säteen sisään. Keskusta on rakennettu ilman kompromisseja ja siinä tullaan tarjoamaan parasta koulutusta niin uusille kuin alalla jo oleville.

Parhaat puolet tuulivoiman parissa työskentelyssä?

Ammattiylpeys. Työt ovat vaativia, mutta toisaalta myös uusiutuvan energian merkitys on valtava. Mitä korkeammalle mennään, sitä vähemmän on sijaa ”sinne-päin” suorituksille. Ammattilaiset ovat varmoja omasta työstään ja luottavat toisten ammattilaisten työhön. Asioita ei jätetä kesken virka-ajan päättyessä eikä ongelmaa siirretä seuraavalle tiskille. Tähän toimitapaan soveltuvat ihmiset tulevat myös keskenään hyvin toimeen. Hienojen ihmisten lisäksi, myös alati kasvavat tuulivoimalat tuovat elämyksiä – aamu pilvien yläpuolella, jätti-isot lavat, mielettömät nosturit ja puhtaan voiman tuntu ovat kaikki hienoja asioita!

Katso video

GWO-koulutukset Toholampi