Oletko kuullut Ilmastoveivi2019 -kampanjasta? Poliittisesti sitoutumattomalla ilmastokampanjalla on tavoitteenaan kerätä ennennäkemätön kansalaisten ja kansalaisyhteiskunnan tuki sille, että Suomi tulevalla EU:n puheenjohtajuuskaudellaan ottaa vahvan ilmastojohtajuuden, ja pyrkii päivittämään 2030 ja 2050 -tavoitetasoja 1,5 asteen polulle pääsemiseksi viimeisimmän IPCC-raportin tulosten valossa. Vetoomukseen pyritään saamaan peräti 500 000 allekirjoitusta.

Kampanja painottaa poliittisen johtajuuden merkitystä ja haluaa tukea rohkeaa ja uskottavaa ilmastopolitiikkaa. Poliittisia ratkaisuja tarvitaan nyt nopealla aikataululla, jotta uusiutuvat energiamuodot saadaan suuremmissa määrin käyttöön ja jotta fossiilisesta polttoainesta päästäisiin eroon mahdollisimman pian.

Vaatimuslistassamme lukee muun muassa, että päästöjä on vähennettävä 60 prosenttia suhteessa vuoteen 1990 vuoteen 2030 mennessä. EU:n on oltava hiilineutraali vuonna 2040 ja saavutettava negatiiviset päästöt sen jälkeen vahvistamalla luonnollisten ekosysteemien kykyä sitoa hiilidioksidia ja viilentää ilmastoa. Vaadimme lisäksi, että rahoitusvirtojen ilmastokestävyyttä, eikä hankkeita, jotka perustuvat fossiilisiin polttoaineisiin, tule rahoittaa lainkaan.

Ilmastoveivi2019 yhdistää suomalaiset iästä, taustasta ja elämäntilanteesta riippumatta toimimaan yhdessä ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Olemme suurenmoisen iloisia siitä, että Suomen Tuulivoimayhdistys on liittynyt veivijoukkueeseen ja vaadimme nyt yhteisvoimin Suomea ottamaan johtoaseman ilmastonmuutoksen pysäyttämisessä, ja päättäjiltä rohkeutta tehdä merkittäviä poliittisia ratkaisuja.

Mukaan pääset osoitteessa https://www.ilmastoveivi2019.fi/

Lisätietoa:
Anne Nordling
anne.nordling@ilmastoveivi2019.fi