Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Nimi: Kevin Snickars

Työpaikka: Pros Professional Wind Service | FINLAND

Koulutus: Automaatiotekniikan sähköasentaja, Tuulivoima-alan koulutukset.

Miten tuulivoima työllistää sinua?

Liityin nyt syksyllä Pros Finland tiimiin, jossa toimin Service technician roolissa. Minulla on ennestään sähköasentajan koulutus ja sähkötöistä jo pari vuotta kokemusta mutta tuulivoimalat on minulle uutta. Tällä hetkellä suoritan laaja koulutusjaksoa ja olen lähdössä kohta suorittamaan ensimmäistä työjaksoa.

Mikä on parasta työssäsi?

Sähkötyöt ovat ennestään minulle tuttuja, mutta tämä ala ei, joten paljon oppimista on ja sehän on hienoa, että pääsee kouluttautumaan ja työllistymään uudelle kiinnostavalle alalle.

Tähän mennessä olen huomannut, että alalla tuntuu olevan hyvä yhteishenki, ja että autetaan toisia ja on hyvä ”team spirit”. Sen mukaan, kun tuulivoimaloita ruvettiin rakentamaan kotipaikkakunnallani Närpiössä, myös kiinnostukseni heräsi, joten aika hienoa että pääsee nyt työskentelemään tulivoimaloiden pariin.

Mieleenpainuvin muisto työsi parista?

Vasta aloittaneena tällä alalla, voi sanoa, että tähän mennessä koulutusjaksoni, kokonaisuutena, on ollut erittäin hyvä ja mieleenpainuva. Esimerkiksi köysitöiden koulutus ja sertifiointi oli haastava, mutta hyvin suoritettu kokonaisuus.