Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Nimi: Pinja Pesonen

Työpaikka: Numerola Oy

Koulutus: FM, tilastotiede (Jyväskylän yliopisto, 2018)

Miten tuulivoima työllistää sinua?

Toimin simulointiasiantuntijana Numerola oy:ssä. Teemme tuulivoimahankkeisiin muun muassa (pankkikelpoisia) tuotantoanalyyseja, melu- ja välkeanalyysejä, tuulimittauskampanjoiden sekä voimalasijoittelun suunnittelua ja tuotannon seurantaa ja analyysejä.

Olen päässyt vuodessa hyvin osaksi tiimiä, ja teen nykyään monipuolisesti analyysejä tuulimittausten käsittelystä tuulisuusmallinnuksiin ja tuotantoanalyyseihin. Tärkeä osa työtäni ovat myös analyysien raportointi ja laadunvarmistukset.

Jokainen tuulipuisto ja tuulivoimahanke on erilainen, ja siksi työyhteisöni kokemus tuulivoima-analyyseissä tukee asiakkaitamme projektien eri kehittämisvaiheissa.

Mikä on parasta työssäsi?

Uuden oppiminen. Olen ollut mukana vuoden päivät, ja se on ollut hieno tutustumismatka tuulivoimaan. Olen oppinut paljon uutta, eikä opettelu ihan heti lopukaan, sillä ala kehittyy koko ajan. 

Työkavereiden vahva osaaminen on valtavan tärkeä tuki, johon olen voinut luottaa koko alkutaipaleeni asiantuntijatehtävissä. On ollut myös hieno päästä soveltamaan tilastotieteilijän koulutustani työelämässä.

Mieleenpainuvin muisto työsi parista?

Koko ensimmäinen työvuosi jää varmasti yhdeksi tärkeimmistä ja ikimuistoisimmista työvuosistani koskaan. Olen saanut rauhassa oppia ja opetella uutta ja erilaista, ja minut on otettu mahtavasti vastaan osaksi työporukkaa. Työyhteisön tuella olen vuodessa kasvanut opiskelijasta osaksi Numerolan asiantuntijatiimiä.