Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Yrityksen nimi: Oy Blomberg Stevedoring Ab

Toimiala: Satamaoperaattori

Perustamisvuosi: 1928

Miten tuuli työllistää teitä?

Satamaoperaattorina olemme käsitelleet tuulivoimalakomponentteja jo noin 10 vuotta, Vaasan ja Kalajoen satamissa. Käsittelyyn kuuluu eri vaiheita, kuten laivan purku, siirrot varastointialueille, varastointi ja jälleenlastaus noutaviin autoihin. Teemme tiivistä yhteistyötä mm. laitevalmistajien ja kuljetusliikkeiden kanssa, joka mahdollistaa komponenttien sujuvan toimituksen laivalta tuulivoimalatyömaalle saakka.

Millaisena näette tuulivoima-alan tulevaisuuden omassa yrityksessänne?

Näemme tuulivoima-alan kasvavana ja myös tärkeänä osana energiasektorilla, johon olemme erikoistuneet vuosien aikana sekä henkilökuntaa kouluttamalla että panostamalla asiamukaiseen käsittelykalustoon.

Parhaat puolet tuulivoiman parissa työskentelyssä?

Työskentely tuulivoiman parissa on antanut meille mahdollisuuden kehittää toimintaamme vielä enemmän työturvallisuuden, kestävyyden ja asiakaslähtöisyyden osalta. Myös henkilökunnalle tuulivoimalakomponenttien käsittely on antanut positiivisen mahdollisuuden oppia uusia tapoja tehdä vaihtelevaa työtä. On palkitsevaa nähdä valmis tuulivoimapuisto, jonka rakentamisen ketjussa olemme olleet yhtenä lenkkinä mukana.

www.blomberg.fi

Linked In

Katso video!