Juttusarjassa esitellään tuulivoima-alan yrityksiä ja niissä tehtävää tuulivoimatyötä.

Yrityksen nimi: Bergmann Attorneys at Law

Toimiala: Asianajotoimisto

Perustamisvuosi: 1992

Miten tuuli työllistää teitä?

Olemme mukana tuulivoimahankkeiden kaikissa vaiheissa. Kehitämme laitosten juridista rakennetta sopimusverkostoineen ja lupineen. Projektikaupat pitävät meidät kiireisinä samoin kuin hankkeiden rahoitusjärjestelyt.

Millaisena näette tuulivoima-alan tulevaisuuden omassa yrityksessänne ja yleisesti?

Tuulivoima Suomessa on vasta alkutaipaleellaan. Syöttötariffin aiheuttaman huuman lauetessa toiminta alalla vakavoituu ja etualalle astuu pidemmällä tähtäimellä toimivat yritykset. Asiantuntevien ja kokeneiden neuvonantajien tarve korostuu, kun marginaalit pienenevät ja menestyvä projekti vaatii entistä johdonmukaisempaa suunnittelua ja järjestelyä. Tuulivoima on jatkossakin toimistomme toiminnan kulmakiviä.

Parhaat puolet tuulivoiman parissa työskentelyssä?

Aina välillä eri maailmat törmäävät yhteen. Tuulivoimassa on mukana hyvin erilaisia toimijoita. Ääripäinä ovat toisaalta maanomistajina ja naapureina olevat yksityishenkilöt ja toisaalta projektirahoitusta tarjoavat rahoituslaitokset ja niiden neuvonantajat. Projektin ohjaaminen sellaisella selkeydellä, että kaikki toimijat puhaltavat yhteen hiileen, on haastava ja virkistävä tehtävä.

Yhteys:

www.bergmann.fi
claudia.greiner@bergmann.fi
LinkdIn