Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Miten tuulivoima työllistää sinua?

Meidän työnkuvaamme kuuluu tuulivoimaloiden huolto ja kunnossapito. Meillä on Lappeenrannassa oma saitti, jossa on seitsemän voimalaa. Huoltoihin kuuluvat sovitut vuosihuollot, minkä lisäksi vastaamme voimaloiden ylläpidosta eli viankorjauksista. Huolto- ja korjaustyöt ovat toisinaan erittäin kovaa fyysistä kuntoa vaativia, mutta vastapainoksi meillä on myös toimistotöitä. Toimistotyöt sisältävät muun muassa aikataulujen sovittelua eri tahojen kanssa, varaosien tilauksia sekä huoltotöiden suunnittelua ja valmistelua. Huolto on työn tärkein osa, sillä hyvin tehty huolto ehkäisee tulevaisuudessa vikoja, mikä puolestaan parantaa tuottavuutta.

Mikä on parasta työssäsi?

Koko työnkuvassa on parasta, että saamme aika itsenäisesti toteuttaa itseämme työssä; meihin luotetaan. Työ on monipuolista. Ja koska tukiverkostomme ja muut verkostot ovat suurimmaksi osaksi globaaleja, suurin osa kommunikoinnista tapahtuu englanniksi, mikä pitää hyvin yllä kielitaitoa. Työolosuhteiden haasteellisuus pitää mielen virkeänä ja terävänä, mutta samalla nöyränä. Luottamus työpariin, niin henkisesti kuin ammattitaidon puolesta, on ehdotonta. Onneksi minulla on erittäin ammattitaitoinen ja luotettava työpari, joten sen voi helposti laskea myös parhaaksi osaksi työtäni.

Miksi tuulivoimaa?

Tuulivoimasta syntyi haave jo vuosia sitten, kun aloin miettiä tosissani, mihin suuntaan seuraavaksi. Työura ei heti kuljettanut minua tuulivoiman pariin, mutta kuljin kouluun ja myöhemmin töihin muutaman vuoden ajan juuri meidän tuulivoimaloiden ohitse ja ajattelin aina, että ehkä vielä jonakin päivänä olen tuolla töissä. Työssä minua vetävät puoleensa työn olosuhteet ja haasteellisuus. Tekniikka tarjoaa myös paljon haastetta ja todella paljon uutta opittavaa koko ajan, sillä ala kehittyy jatkuvasti. Oikeastaan tuulivoima-alassa ei ole mitään, mikä ei kiinnostaisi, joten miksi ei? Tunnen olevani etuoikeutettu, että saan työskennellä tällä alalla.