Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Nimi: Johanna Sula

Työpaikka: viestintäpäällikkö, Suomen Tuulivoimayhdistys ry

Koulutus: Viestintä- ja laatujohtaminen, luonto-ohjaaja

Miten tuulivoima työllistää sinua?

Olen juuri aloittanut Suomen Tuulivoimayhdistyksen viestintäpäällikkönä ja olen aivan innoissani uudesta pestistäni. Vastaan yhdistyksen sisäisestä ja ulkoisesta viestinnästä, ja toimitan myös Tuulivoima-lehteä. Teen työtäni Kajaanista ja Jyväskylästä käsin sekä ympäri Suomea tuulivoimatilaisuuksissa ja tapahtumissa. Minulla on pitkä ura energia-alalla ja olen ollut mukana useiden tuulipuistohankkeiden viestinnässä, mm. Kivivaara-Peuravaara -hanke Ylä-Kainuussa. Ihan ensimmäiset työtehtäväni tuulivoiman parissa olivat  Ekosähkö Oy:n viestinnässä.

Mikä on parasta työssäsi?

Saan antaa työpanokseni uusiutuvalle energiatuotannolle ja puhtaammalle tulevaisuudelle. Minulle on merkityksellistä, että omat arvot kohtaavat työssä. Jäsenyritystemme ja sidosryhmiemme kanssa yhdessä tehty työ suomalaisen tuulivoiman eteen on innostavaa.  Odotan myös kovasti, että voimme jälleen kohdata ihmisten kanssa kasvotusten esimerkiksi tuulipuistohankkeiden infotilaisuuksissa. Läsnäolo ja kuunteleminen sekä keskustelu, vastauksien etsiminen ja aito tiedonvälitys kansalaisille on tärkeää.

Mieleenpainuvin muisto työsi parista?

Tuulivoimayhdistyksen työntekijänä en ole vielä ehtinyt monia muistoja keräämään, mutta hyviä kokemuksia yhteistyöstä jäsenyrityksen näkökulmasta on useitakin. Tuulivoima-lehti ja kalenteri ovat olleet aina mieluista postia. Olen päässyt jopa haastateltavien joukkoon Kivivaara-Peuravaaran tuulipuiston avajaisten aikaan. Mieleen jäi elävästi, että pohjoiseen menevä 5-tie meni hetkeksi tukkoon yleisöryntäyksen vuoksi.