Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Nimi: Karoliina Tuominen

Työpaikka: Despro Engineering Oy

Koulutus: DI Tuotantotalous

Miten tuulivoima työllistää sinua?

Toimin Despro Engineering Oy:llä voimajohto- ja tuulivoimatiimin tiimipäällikkönä. Tuulivoimasektorilla olemme melko uusi toimija, mutta olemme huomanneet, että kokemuksestamme jakelu- ja alueverkon osalta on hyvinkin relevanttia myös tuulipuistoja suunniteltaessa ja rakennettaessa.

Teemme sähkö- ja televerkon mitoitusta, massalaskentaa ja maastosuunnittelua sisältäen luvituksen ja työkarttojen teon. Hoidamme myös hankevaiheen suunnittelua, jossa pystymme arvioimaan erilaisia verkon ratkaisuja ja toteutustapoja sekä arvioimaan niiden kustannusvaikutuksia.

Minun vastuullani on asiakkuuksien hoito, myynti ja projektinhallinta. Jos projekteissa tarvitaan apukäsiä, niin pystyn auttamaan myös erilaisissa suunnittelutehtävissä ja sidosryhmäneuvotteluissa. Meidän tiimi toimii hyvinkin joustavasti puolin ja toisin!

Mikä on parasta työssäsi?

Se, että pystyn luottamaan työkavereideni osaamiseen, meidän tiimillä on uskomaton ongelmanratkaisukyky ja saan nauraa töissä joka päivä. Kehitymme yhdessä.

Hauskin muisto työsi parista?

Hauskimmat muistot ovat ehdottomasti olleet erilaiset kohtaamiset ihmisten kanssa ajalta, kun toimin pääasiassa suunnittelijana, ja niitä on lukuisia. Olen tehnyt maanomistajan kanssa hedelmäsalaattia, mitannut verenpainetta, vienyt lehmiä laitumelle, hakenut kanalasta munia, etsinyt kadonnutta moottorisahaa pitkin metsiä ja kasannut juhannuskokkoa, jotta siitä saadaan isompi kun naapurilla. Olen myös onnistunut eksymään ylämaankarjan aitaukseen ja minun käsiini on annettu jopa kaivinkone. Kaikista on selvitty.

Koko matka Desprolla erilaisten tehtävien ja kohtaamisten parissa on niin täynnä mieleenpainuvia muistoja, etten edes uskalla ajatella mitä tulevaisuus tuo tullessaan.