Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Yrityksen nimi: Kone-Tuomi Oy 

Toimiala: Tilauskonepaja, erikoisalana raskas ja keskiraskas koneistus.

Perustamisvuosi: 1945

Miten tuuli työllistää teitä?

Tuulivoima työllistää meitä erilaisten koneistettavien kappaleiden muodossa. Olemme tehneet lähinnä tuulivoimaloiden perustuksiin tarvittavien suurten osien koneistuksia sekä niihin liittyviä kokoonpanotöitä. Myös tuulivoimaloiden koneistojen osia olemme tehneet meidän päämiehille.

Millaisena näette tuulivoima-alan tulevaisuuden omassa yrityksessänne?

Nykyinen suuntaus puhtaampaan energiantuotantoon avaa tuulivoimalle tulevaisuudessa paljon kasvumahdollisuuksia kunhan puistojen ympäristövaikutukset otetaan huomioon ja ymmärretään rakentaa puistot siten, että luonnon ja ympäristön tasapaino säilytetään. Meille yrityksenä tuulivoima on tuonut uusia tapoja tehdä tuotteita ja olemme päässeet sisälle uuteen tuotesegmenttiin, jossa emme aiemmin ole olleet. 

Parhaat puolet tuulivoiman parissa työskentelyssä?

Tuulivoimahankkeiden koko antaa hyvän peruskuorman pitkälle aikavälille sekä mahdollisuuden kehittää tuotantomenetelmiä projektien edetessä. Tuotteet vaativat yleensä muitakin kuin perinteisiä konepajan tuottamia työvaiheita valmistuakseen, joten olemme kasvattaneet yhteistyöverkostoamme sekä pintakäsittelyn että mittauspalveluja tarjoavien yritysten kanssa.

Kone-Tuomi Oy:n osaamisalueet tuulivoimalasektorille

Kone-Tuomen kaksi tehdasta (Turun ja Kauttuan tehtaat) omaavat monipuolisen ja modernin konekannan erilaisten koneistettavien osien valmistukseen. Tuulivoima on työllistänyt erityisesti Turun isomman pään aarporaus- ja sorvauskapasiteettia viimeisen viiden vuoden ajalla. Turun tehtaan aarporakapasiteetti mahdollistaa jopa 13 x 6 metrin kokoisten kappaleiden valmistuksen sekä tasosorvauksen 6 metrin halkaisijaan saakka. Karusellisorvimme suurin halkaisija on 3 metriä. Kauttuan tehtaalla pitkäjyrsinkapasiteetti kattaa  15 x 4 metrin kokoiset kappaleet ja sorvaus onnistuu kappaleille, joiden halkaisija on 1300 millimetriä ja pituus 14 metriä.

Kone-Tuomi yleisesti

Kone-Tuomi Oy:n viimeiset vuodet ovat olleet tasaisen kasvun aikaa. Yritystä työllistää investointituotteita valmistava asiakaskunta, joka koostuu pääasiassa koti- ja ulkomaisista koneenrakentajista. Myyntijohtaja Petri Vuorisen mukaan investointiohjelman myötä strategiana on edelleen vahvistaa yrityksen pitkiä asiakassuhteita ja täyttää asiakkaiden vaatimukset laadukkaana, modernina ja joustavana kumppanina. ”On hieno toimia, kun asiakkaat luottavat meihin, omistajat uskovat hommaan ja henkilökunta on sitoutunutta”, Vuorinen kommentoi.

 

www.kone-tuomi.fi