Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Nimi: Matti Lasanen

Työpaikka: Sitema Oy

Koulutus: Insinööri (AMK)

Miten tuulivoima työllistää sinua?

5 vuotta (2014-2019) toimin projektipäällikönä ja -insinöörinä tuulipuistoissa pääurakoitsijana toimineessa yrityksessä. Projektinjohdollisten tehtävien lisäksi osallistuin tarjouslaskentatehtäviin sekä kehitystehtäviin.

Nykyään toimin rakennuttajakonsulttina ja tuulivoiman liiketoimintajohtajana Sitema Oy:ssä, jossa olen työt aloittanut huhtikuussa 2019.

Mikä on parasta työssäsi?

Tuulivoimahankkeet ovat mielenkiintoisia kokonaisuuksia. Niiden elinkaarelle mahtuu useita eri vaiheita, joissa hyödynnetään erilaisia taitoja, ja niissä mukana oleminen kehittää todella laajasti omaa osaamista. Nautin myös projektimuotoisesta työskentelystä sekä siitä, että isossa kuvassa tuulivoimahankkeiden läpiviemisessä noudatetaan tietynlaista prosessia.

Mielestäni tuulivoimayhteisössä yleisesti on hyvää tekemisen meininkiä, ja yhteisö on vielä kohtuullisen pieni ja tiivis sekä toisiaan kannustava. Tämä luo hyvät puitteet tuulivoima-alalla toimimiseen ja ilmapiiri on positiivinen yhteisön sisällä.

Mieleenpainuvin muisto työsi parista?

Heti ensimmäisenä projektina johon aiemmalla työnantajallani pääsin mukaan, oli yhden tuulivoimalan re-powering hanke Porissa. Vanha Winwindin voimala purettiin perustuksia myöten, tehtiin pohjat ja perustus uusiksi sekä muokattiin nostoaluetta uuden voimalan pystytykseen soveltuvaksi. Toimitukseemme sisältyi myös uuden voimalan logistiikan koordinointi Euroopasta Poriin, sekä hoitaa uuden voimalan pystytys ja käyttöönotto. Homma aloitettiin keväällä 2014 ja alkusyksystä uusi voimala oli jo tuotannossa. Homma oli siis ensimmäiseksi projektiksi erittäin opettava ja mukavan tiiviissä aikataulussa. Kyseinen kesä sattui vielä olemaan mukavan lämmin ja aurinkoinen, joten mikäs siinä meren äärellä Porissa työmaata pitäessä 🙂