Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Nimi: Minna Juhola

Työpaikka: HPP Asianajotoimisto Oy

Koulutus: Oikeustieteen maisteri

Miten tuulivoima työllistää sinua?

Työskentelen HPP:lla ympäristöjuristina. HPP on yksi Suomen johtavista tuulivoimaan liittyvien oikeudellisten palvelujen tarjoajista ja tarjoamme tukea hankekehitykseen, operatiivisiin tuulivoimapuistoihin, transaktioihin sekä yritys- ja projektirahoitusjärjestelyihin liittyen. Itse työskentelen erityisesti tuulivoimahankkeiden ympäristö-, kaavoitus- ja luvituskysymysten parissa ja lisäksi avustan alan toimijoita tarpeen tullen myös hallintotuomioistuinmenettelyissä.

Mikä on parasta työssäsi?

Juristin työ on hyvin itsenäistä ja töitä tehdään paljon yksin. Tuulivoimatoimeksiannot ja esimerkiksi Due Diligence -projektit kuitenkin vaativat tiivistä ja tehokasta tiimityötä toimiston eri alojen juristien, kuten yhtiö-, kiinteistö-, ympäristö-, ja rahoitusasiantuntijoiden kesken. HPP:llä on hyvä henki ja mahtavia työkavereita. Parasta on, kun saadaan aikataulultaan kiireelliset ja vaativat toimeksiannot yhteistyössä asiakkaiden kanssa onnistuneesti maaliin.

Mieleenpainuvin muisto työsi parista?

Tuulivoimayhdistyksen Wind Finland -seminaari on vuosittainen odotettu tapahtuma, johon tiimistämme osallistuu aina useampi henkilö. Nuuksion Haltia-keskus on osoittautunut tapahtumapaikkana erinomaiseksi ja seminaarissa tapaa aina sekä vanhoja tuttuja että uusia alan toimijoita.