Juttusarjassa esitellään tuulivoima-alan yrityksiä ja niissä tehtävää tuulivoimatyötä.

Yrityksen nimi: Ramirent Finland Oy

Toimiala: Rakennuskoneiden ja -laitteiden vuokraus palveluineen

Perustamisvuosi: 1955

Miten tuuli työllistää teitä?

Toimitamme tuulivoimatyömaille monenlaisia koneita ja palveluita, erityisesti asiakastarpeisiin räätälöityjä laadukkaita työmaatiloja, kulunvalvontajärjestelmiä, työmaa-aitoja, kurottajia, pyöräkuormaajia, henkilönostimia, generaattoreita ja koulutuksia.
Tuulivoimatyömaat ovat työllistäneet myönteisessä mielessä muutamia haja-asutusalueilla sijainneita toimipisteitämme. Kaupungistumisen myötä tuulivoimatyömaat ovat osittain taanneet jopa joidenkin palvelupisteidemme olemassaolon.

Millaisena näette tuulivoima-alan tulevaisuuden omassa yrityksessänne?

Tuulivoimarakentaminen tulee työllistämään Ramirentia jatkossakin. Olemme olleet tähän asti oman alamme johtava toimija työmailla ja aiomme pitää asemastamme kiinni myös jatkossa. Uskomme että pystymme luomaan asiakkaalle lisäarvoa erinomaisella palvelullamme, sekä toimittamalla alan laajimman palvelupaketin yhden yhteyshenkilön kautta. Myös alan laadukkaimmat tuotteet, Suomen laajin palvelupisteverkosto ja vahva kokemuksemme tuulivoimatyömaista auttavat meitä säilyttämään markkinajohtajan asemamme jatkossakin. Yhteiskuntamme energiantuotannon on kuitenkin väistämättä kehityttävä kohti vähäpäästöisiä energiamuotoja, joista tuulivoima on kokonaistarkastelussa kilpailukykyisimpiä.

Parhaat puolet tuulivoiman parissa työskentelyssä?

Tuulivoiman parissa työskentelyssä parasta on erilaisten ja monikulttuuristen ihmisten kanssa työskentely. Työmaat poikkeavat ”normaaleista” asiakkuuksistamme ja työmaistamme selkeästi ja ovat siksi mukavaa vaihtelua arkeen. Tuulivoimarakentajien voisi sanoa olevan asiakkaistamme vaativimpia – ja parhaissa tapauksissa on ollut mukava nähdä asiakkaan arvostavan joustavaa ja yksilöllistä palveluamme. Erityisesti asiakkaat arvostavat sitä että helpotamme huomattavasti heidän elämäänsä ja pystymme myös konsultoimaan erityisesti ulkomaalaisia asiakkaitamme useissa ydinliiketoimintamme ulkopuolisissa asioissa.

Yhteys

www.ramirent.fi

Tero Ojanperä (Moreenitie 12, 90620 Oulu), +358 40 354 9518, tero.ojanpera@ramirent.fi

Facebook

LinkdIn

www.ramirent.fi/portal/fi/tuotteet/tuoteluettelot/