Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Nimi: Rauno Tuovinen

Työpaikka: Moventas Gears Oy

Koulutus: Koneistajan perustutkinto

Miten tuulivoima työllistää sinua?

Moventas valmistaa tuulivoimavaihteita, jotka ovat tuulivoimaloiden pääkomponentteja. Minä teen sisäosavalmistusta näihin tuulivoimavaihteisiin. Teen töitä kolmella kehäjyrsimellä ja kahdella viimeistelyrobotilla. Kehäpyörät, joita valmistan, ovat yksiä isoimpia tuulivoimavaihteen komponentteja. Moventaksen kehäpyöristä tekee erityisen niiden hiiletyskarkaisu, jolla tuotteelle saadaan ylivoimainen lujuus ja käyttöikä.

Mikä on parasta työssäsi?

Parasta työssäni on työympäristö ja työkaverit. Työkaverit ovat minulle tärkeitä ja heidän kanssaan tulee vietettyä aikaa myös työajan ulkopuolella muun muassa harrastusten parissa. Onhan täällä viihdytty, sillä viime vuonna minulla tuli kymmenen vuotta täyteen talon kirjoilla!

Hauskin muisto työsi parista?

Vuosia sitten tehtiin viikonloppuvuoroa isommalla porukalla. Päätettiin tehdä viikonlopusta erityinen grillilounaalla, johon kukin toi murkinaa nyyttärimeiningillä. Porukalla grillattiin hyvät ruoat kauniissa kesäsäässä, ja kaikilla oli vatsa täynnä lounastauon jälkeen. Vaikka viikonloppu oli työntäyteinen, jäi päällimmäisenä mieleen hyvä tunnelma ja yhdessätekemisen meininki.