Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Nimi: Tommi Göös

Työpaikka: Helen Oy
    
Koulutus: DI, Tuotantotalous

Miten tuulivoima työllistää sinua?

Helen investoi voimakkaasti tuulivoimaan ja Helenille on tulossa paljon uutta tuulituotantoa olemassa olevien lisäksi. Helenin ja CPC Finlandin yhteisomistama Lakiakangas 3 tuulipuisto valmistuu vuoden 2022 alussa. 
Päätehtäväni Helenillä on tuotteistaa Helenille tulevaa tuulisähköä myytäväksi tuotteiksi ja palveluiksi sekä kuluttajille että yrityksille. Kehitystyötä tehdään paljon yhteistyössä asiakkaiden kanssa. 

Mikä on parasta työssäsi?

Pystymme kehittämään ja tarjoamaan ratkaisuja asiakkaille heidän ongelmissaan, kuten ympäristövastuullisuustarpeissa. Tykkään todella paljon tehdä työtä asiakkaiden kanssa ja tässä työssä pääsen sitä tekemään. Meillä on myös aivan mahtava ja osaava porukka Helenillä, jonka kanssa on kiva tehdä työtä.

Tuulivoima-alalla tapahtuu tällä hetkellä tosi paljon ja tuuli on osa ratkaisua monessa asiassa, muun muassa Suomen energiantuotannossa, vihreän vedyn tuotannossa sekä kuluttajien ja yritysten valinnoissa. On tosi kiinnostavaa olla osa näitä ratkaisuja. Helenillä teemme maailmanluokan asioita ja olemme monissa asioissa edelläkävijä.  

Mieleenpainuvin muisto työsi parista?

Julkaisimme kuluttajille syksyllä Omatuuli-tuotteen, jonka kautta tarjoamme osuuksia juuri valmistuvan Lakiakankaan tuulivoimalan tuotannosta. Tulin Helenille talvella 2021 ja oli hienoa päästä kehittämään uudentyyppistä tuotetta saman tien. Myynti on lähtenyt todella hyvin käyntiin ja asiakkaat ovat pitäneet tuotteesta paljon.