Juttusarjassa esitellään tuulivoiman työllistämiä ihmisiä ja heidän työtään.

Nimi: Ville Stenros

Työpaikka: Pori Energia Oy

Koulutus: Insinööri AMK, Tietoliikennetekniikka

Miten tuulivoima työllistää sinua?

Tällä hetkellä päätoimi on Tahkoluodon Offshore tuulivoimaloiden huolto ja kunnossapitotyöt. Voimaloilla teemme kaikkia niihin liittyviä töitä, voimalavalmistajan tukemana. Työtehtäviin kuuluu vuosihuoltojen lisäksi mahdolliset vikakeikat, sekä muut itse voimaloissa tehtävät työt. Töihin kuuluu myös erilaisten tuulimittausprojektien toteutus, joko Sodar-kalustolla, tai mittamastoilla. Tuulimittaukset ovat tosin tällä hetkellä melko vähäisessä roolissa, mutta eiköhän niitäkin taas tulevaisuudessa päästä enenevässä määrin toteuttamaan.

Mikä on parasta työssäsi?

Merellä vietetyt päivät ovat homman suola, hyvällä saman henkisellä porukalla on kiva tehdä töitä. Vaikka välillä vähän hommat tökkivätkin, niin ronskilla huumorilla on yleensä porukalla hauskaa. Toimistolla saatetaan kyllä katsoa välillä pitkään, kun ei aina huomata että on muitakin ympärillä. Merellä työskenneltäessä pitää porukan toimia hyvin yhteen ja kollegoihin pitää voida luottaa, sillä sinne on vaikea saada minkäänlaista apuvoimaa niin työtehtäviin, kuin poikkeustilanteisiin. Työtehtävien monipuolisuus on työn hieno puoli.

Mieleenpainuvin muisto työsi parista?

Mieleenpainuvia hetkiä on kyllä ollut paljon. Aamun sarastus merimyllyn katolta katseltuna talvella on kyllä varsin kaunista katsella. Toiminnan puolelta ehkä parhaiten on jäänyt mieleen kun olimme isolla porukalla harjoittelemassa Meriturvan koulutuskeskuksessa Lohjalla toimimista, jos jostain syystä joutuu veden varaan. Siellä perehdyttiin erilaisiin alusten ja henkilökohtaisiin turvavälineisiin, kiipeiltiin lautoille ja köysitikkaita jne. Meillä oli kollegan kanssa lisämausteena vielä omat pelastuspuvut, liivit ja valjaat käytössä, jotta saatiin hieman tuntumaa miltä, työvarustuksessa tuntuisi oikeasti toimia vedessä.