Juttusarjassa esitellään tuulivoima-alan yrityksiä ja niissä tehtävää tuulivoimatyötä.

Yrityksen nimi: Wind Controller Oy

Toimiala: Uusiutuvan energian palvelut

Perustamisvuosi: 2012

Miten tuuli työllistää teitä?

Tuotamme erilaisia palveluita tuulivoima-alalle: valvomopalvelua, asiantuntijapalveluita ja koulutuspalveluita.

Valvomoinsinöörimme ovat hereillä valvomossamme vuoden jokaisena päivänä, 24 tuntia päivässä. Valvomme ja ohjaamme lähes 300 MW tuulivoimatuotantoa Suomessa ja muualla Euroopassa.

Tekniset asiantuntijamme toimivat valvomon tukena, ja sen lisäksi hoitavat erilaisia projekteja asiakkaidemme puolesta. Tyypillisimpänä esimerkiksi takuunpäättymistarkastuksia voimaloille tai turvalaitteiden vuosittaisia tarkastuksia.

Koulutuksia järjestämme Oulussa ja Vantaalla sekä tarpeen mukaan vaikka asiakkaiden voimaloissa. Normaalien GWO-koulutusten lisäksi olemme olleet järjestämässä räätälöityjä koulutuksia vaikkapa siivestä pelastautumiseen.

Millaisena näette tuulivoima-alan tulevaisuuden?

Tuulivoima-alan tulevaisuus Suomessa näyttää hyvältä. Ala siirtyy koko ajan kohti markkinaehtoisuutta, ja samalla osaaminen syvenee ja laajentuu Suomessa. Vielä muutamia vuosia sitten esimerkiksi voimalatarkastuksia teki useasti asiantuntija keski-Euroopasta. Nykyään Suomessa toimii useita yrityksiä, jotka pystyvät nämäkin asiantuntijatehtävät hoitamaan ammattitaidolla. Tämän kehityssuunnan näemme mielellämme jatkuvan.

Parhaat puolet tuulivoiman parissa työskentelyssä?

Paras puoli tuulivoimassa on varmasti alan nopea kehitys joka suhteessa. Voimaloiden tekniikka on kehittynyt suurin harppauksin viime vuosina ja kehitys näyttäisi jatkuvan. Myös tuulivoima-alalla toimivat yritykset kehittävät toimintaansa koko ajan, ja uusia ennakkoluulottomia toimintamalleja haetaan koko ajan. Kehitysvauhti verrattuna perinteisempiin teollisuudenaloihin on aivan eri luokkaa.

Yhteys:

www.windcontroller.fi

Kari Koivikko, kari.koivikko@windcontroller.fi, 0400 162040

Facebook

LinkdIn